Project omschrijving

ROGIER ARENTS

OVER

Rogier Arents (Gouda/NL, 1987) is a designer and graphic artist based in Rotterdam. In his childhood Arents’ interest was in sports, games and creative practises. In 2004 he graduated from secondary school with a programme focussed on nature and health. He attended the Technical University of Delft where he found his interest in design, but he felt a need for a more artistic approach and continued his education at the Design Academy in Eindhoven. In 2012 he graduated from the Man & Well Being Department and started his own design studio.

Rogier Arents | Chalk line, 2016 

Ontwerper en kunstenaar Rogier Arents is gefascineerd door wetenschap, de overdracht van kennis en de betekenis van het beeld in wetenschappelijke disciplines. In zijn artistieke werk concentreert Arents zich op de fysieke praktijk van het maken en zoekt naar het een evenwicht tussen de mens en de techniek. Arents maakt gebruik van een moderne, abstracte vormentaal en kleurenpalet die symbool staan voor het rationele, het digitale en het wetenschappelijke gedachtengoed. Hij combineert traditionele en hedendaagse media om beelden te creëren met een materiële, tactiele expressie waardoor er een dualiteit ontstaat tussen ratio en emotie.
In een theoretisch- en experimenteel onderzoek naar de expressie van de lijn kwam Arents in aanraking met de eeuwenoude methode ‘chalk line’ om rechte lijnen te tekenen. Arents vangt de esthetiek van deze techniek in een krachtig beeld op een monumentale schaal.

Tijdens de opening van de expositie in PHK18 heeft Arents in een performance het werk ‘Chalk Line’ tot stand gebracht.

rogier-arents

EXPOSITIES